De nieuwe lockdown: 5 tips om jezelf bezig te houden!

by Déjà Vu

Sjors Stuurman

Vanaf vorige week woensdag 22:00 gelden er weer strengere coronamaatregelen in Nederland. Deze week is het tentamenweek, normaal gesproken zou ik het einde daarvan gaan vieren met een biertje in de kroeg. Dat gaat nu niet, dus wat kan ik dan gaan doen? Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie! Er zijn genoeg dingen die je zouden kunnen vermaken!

  • Probeer eens een potje Among Us

Misschien wel het meest bekende spel van dit moment: Among Us. Speel als bemanningslid of bedrieger en zorg ervoor dat je het spel wint! Het spel lijkt op Weerwolven van Wakkerdam: de bemanningsleden weten niet wie de bedriegers zijn en de bedriegers moeten proberen iedereen te elimineren voordat hun identiteit bekend wordt. Om dat te bereiken kunnen de bedriegers deuren in het spel sluiten, zich verplaatsen via ventilatieschachten en de lichten uitzetten. Je kan het spel spelen met je vrienden en met ze praten via Discord of meedoen aan een willekeurig spel en discussiëren via de chatoptie! Among Us is gratis te downloaden voor je telefoon of te kopen op je PC via Steam voor €3,99.

  • Pak die oude hobby weer op!

Among Us is niets voor jou? Je houdt niet zo van gamen? Pak dan je oude hobby weer op! Net als vele anderen heb je vast een hobby waar je al jaren niet naar hebt omgekeken. Piano spelen, schilderen, tekenen of schrijven. De extra tijd die we hebben gekregen kan je maar beter nuttig gebruiken. Zelf ben ik bijvoorbeeld weer gaan jongleren, al is dat misschien niet iets dat je zo snel kan oppakken.

  • Speel Cards against Humanity met vrienden

Ken je het spel Cards against Humanity nog niet? Je zal gegarandeerd gaan lachen! Het spel draait om het maken van hilarische zinnen met soms wat schunnige kaarten. Iedere speler krijgt tien witte kaarten met daarop grappige stukken tekst. De Card Czar legt een zwarte kaart in het midden en de andere spelers antwoorden daarop met een van hun kaarten. De kaart die de Czar het grappigste vindt, die wint. Je kan het spel kopen of downloaden en printen om thuis te spelen met je familie of huisgenoten. Ook vind je het spel online als ‘Pretend your Xyzzy’, waardoor je het met vrienden op andere locaties kan spelen!

  • Ga eropuit! (maar niet te ver weg)

Als Nederlanders staan wij erom bekend dat wij graag naar het buitenland op vakantie gaan, want immers: wat is er in vredesnaam te doen in ons kikkerlandje? Meer dan je denkt! Vaak is er op niet al te lange afstand van je huis nog wel een kinderboerderij te vinden of een mooi park. Verken je stad door lekker te gaan wandelen op plekken waar je normaal niet komt. Maar hou je daarbij natuurlijk wel aan alle geldende coronamaatregelen en maak dus geen onnodige reizen met het OV! Misschien valt deze tip ook te combineren met het oppakken van een oude hobby zoals fotografie.

  • Organiseer een avond digitaal Cluedo!

Kaarten neerleggen bij Cards against Humanity is niks voor jou? Among Us vind je maar te digitaal? Organiseer dan met je vrienden een avond online Cluedo! Je kan een spel online kopen met volledige uitleg of je bedenkt zelf een verhaallijn, hints en verdachten. Extra leuk natuurlijk als je een vriendengroep hebt waar je goed mee kunt lachen. Ook kun je Cluedo downloaden in de App Store of Google Play Store. Zo kan je altijd op je telefoon meedoen!

You may also like

Leave a Comment