Stages & Projecten

by Vice-Praeses

Geschiedenis is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Binnen de HSVL kan je via verschillende commissies en het bestuur extra ervaring opdoen naast je studie, maar ook hierbuiten zijn vaak veel mogelijkheden. Waar vind je deze mogelijkheden? Wat voor stages en bestuursfuncties zijn er te vinden? Dat kan je hier vinden! Deze webpagina wordt regelmatig aangevuld met stages, onderzoeksprojecten en bestuursfuncties.

Huidige aanbod:

Vacature voor Geschiedenisstudenten bij Skript
Hou je van schrijven en denk je na over een baan in de journalistiek? Doe ervaring op bij de redactie van Skript Historisch Tijdschrift in Amsterdam. Als redactielid redigeert je andermans werk en ben je verantwoordelijk voor de interviews van het blad. Ook heb je als redactielid een eigen ‘taak’, denk daarbij aan evenementen organiseren, acquisitie of vormgeving. Lijkt dit je wat? Mail dan je CV en een voorbeeld van geschreven werk naar skript-fgw@uva.nl en solliciteer!
Meer info: skript-fgw@uva.nl

Ben jij jong en bezig met de energietransitie?
De jongerenvertegenwoordiger bij de Regionale Energie Strategie (RES) van Holland Rijnland gaat de komende maanden met jongeren in deze regio in gesprek, om hun ideeën over de energietransitie op te halen en hun stem te vertegenwoordigen bij de RES. Hiervoor is natuurlijk hulp nodig! Dus:

  • Ben jij betrokken bij de energietransitie of heb jij hier veel kennis van?
  • Heb jij ideeën over het bereiken van jongeren in de regio Holland Rijnland?

Stuur een mail naar hollandrijnland@jongresnederland.nl

(Holland Rijnland beslaat Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Alphen ad Rijn, Nieuwkoop, Zoeterwoude, Teylingen, Noordwijk, Katwijk, Kaag en Braassem, Lisse en Hillegom).

Scriptieprijs 2020
Heb jij een goede scriptie geschreven? Historisch Tijdschrift Holland vraagt aan alle studenten die in 2019-2020 een historische bachelor- of masterscriptie hebben geschreven (of dit jaar nog zullen voltooien) mee te doen aan de scriptieprijs 2020.

Wat betreft tijd of thema gelden geen beperkingen. Wel wordt de scriptie beoordeeld op basis van een relatie met de geschiedenis van Noord- of Zuid-Holland. De redactie vraagt om een originele, toegankelijk geschreven en op eigen onderzoek gebaseerde scriptie, die een lokaal, regionaal of provinciaal heeft, maar nadrukkelijk ook over de grenzen durft te kijken.

De winnaar van de scriptieprijs ontvangt een bedrag van €250 en de kans om hun werk als artikel te publiceren in het tijdschrift.

Stuur de scriptie per e-mail voor 1 oktober 2020 naar: info@tijdschriftholland.nl

Vermeld daarbij je naam, studierichting begeleider, universiteit en afstudeerdatum. Ook begeleiders kunnen scripties van hun studenten voordragen voor een prijs.

De redactie van het tijdschrift maakt de uitslag bekend in december 2020.

Stages bij de Nederlandse ambassade 
De Nederlandse Ambassade in Brussel heeft twee vacatures voor een stageplaats:
Stage bij de afdeling Politiek, Pers en Cultuur voor de periode september 2020 t/m januari 2021.
Stage bij het Economisch Cluster voor de periode september 2020 t/m januari 2021
Meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/05/18/vacature
Men kan t/m 8 juni reageren.
Vacature voorzitter Zenobia
Stichting Zenobia zoekt vier nieuwe bestuursleden – een voorzitter, penningmeester, commissaris extern en een bestuurslid publiciteit. Mensen met interesse in de geschiedenis en de cultuur van het westen én het nabije oosten, en de ambitie om zich academisch, organisatorisch en qua netwerk te ontwikkelen.
Heb jij interesse in deze functie? Stuur je reactie (motivatiebrief en CV) vóór 15 juni 2020 naar info@stichtingzenobia.nl o.v.v. “sollicitatie voorzitter”. De huidige voorzitter, Martje de Vries, beantwoordt graag jouw eventuele vragen via voorzitter@stichtingzenobia.nl.
*Meer informatie:*www.stichtingzenobia.nl
The United Netherlands Delegation
Are you ready to combine Oxford, Harvard and New York as part of a 10 ECTS course?
Are you excited to improve your skills in public speaking, negotiation and diplomacy?
Are you ready for a new challenge beyond your curriculum?
Join the Delegation!
The United NetherlandsDelegation is an exclusive program where you get taught in the theory and practice of multilateral diplomacy, while focussing on self-development. Each academic year, 30 selected students from various Dutch universities participate in this program.
Every Friday, from September to February, we will teach you everything there is to know about public speaking, negotiation and diplomacy. You will get academic lectures from experts in their field, as well as masterclasses from professionals working at international institutions. This academic course is accredited with 10 ECTS. Also, we will take you to Oxford, Harvard, and New York to participate in their Model United Nations (MUN) conferences.
Grab this opportunity to learn from our years of experience in the field of diplomacy,and apply for the Delegation!
Meer informatie: https://www.unitednetherlands.org/the-delegation/become-a-delegate/
Onderzoek politie Leiden-Bollenstreek
Twee studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leidendoen onderzoek onderzoek naar het vergroten van de inclusiviteit binnen de politie Leiden Bollenstreek. Zij doen onderzoek naar stageplaatsen binnen de politie en wie deze zou willen vervullen.
Voor hun onderzoek zouden ze graag spreken met studenten die hun stage-keuze nog moeten maken of deze al hebben gemaakt (met name met een niet-westerse achtergrond). Heb jij een stage gedaan of wil je er een gaan doen?
Mail dan naar: sarahfijen@outlook.com
Stages bij Cross Your Borders (ook tijdens corona tijd!)
Hallo! Wij zijn Cross Your Borders. We organiseren interactieve onderwijsprojecten en indrukwekkende jongerenreizen, waarbij jongeren spelenderwijs over (hun) grenzen kijken en de wereld ontdekken. We hebben diverse leuke stageplekken. Zo zijn wij op zoek naar een enthousiaste:
STAGIAIR(E) EDUCATIE & ONTWIKKELING (WO)
24 – 40 uur per week
STAGIAIR(E) PROJECTBEGELEIDER (WO)
8 – 16 uur per week
Meer informatie op: https://www.crossyourborders.nl/