De liefdesbaby van Satan en de roodwangsierschildpad

by Déjà Vu

De bijtschildpad. In dit opiniërende artikel zal ik uitleggen waarom dit beest de niet-okee-trofee wint en hoe wij als mensen met bijtschildpadden om zouden moeten gaan.

Door Iris Hoogeweij

Bijtschildpadden kunnen tot 150 kilo wegen, een meter lang worden en zo’n 50 jaar oud worden. En ze doen hun naam eer aan.

tumblr_me0y6yrDhq1r721sko1_250

En voor de lezers met een wat sterkere maag:

Menselijke tenen, vingers en ledematen in het algemeen zijn dus niet veilig. Bijtschildpadden zitten niet, zoals normale, gezellige schildpadden, de hele dag loom aan de waterkant te zonnen. De natuurlijke habitat voor dit hellebeest is HET RIOOL. Rustig op de WC zitten is in Midden- en Noord-Amerika niet aan de orde, want er bestaat een reële kans dat je in je bil wordt gebeten door zo’n chimaera. Een van Gods meer lugubere 1-april-kikker-in-je-bil-grappen.

Ook de manier van jagen is gemeen en lui. Bijtschildpadden zijn zwart. Hierdoor vallen ze niet op in de drek waarin ze leven. Hun tong echter is langwerpig en felroze, net een wormpje dus. In plaats van eerlijk op jacht te gaan ligt de bijtschildpad de hele dag te wachten tot er een nietsvermoedend diertje (eentje die wél werkt voor z’n voedsel) langskomt en het “wormpje” probeert te eten en in een klap wordt onthoofd.

Deze redenen zijn al genoeg om de bijtschildpadden te willen vermijden. Maar nu.

Bijtschildpadden. Kunnen. Rennen.

Laat dit even op u inwerken, dames en heren.

Nu bestaan er verschillende soorten idioten op de wereld. Zo ook in Ohio. Hier wil ik graag twee groepen van uitlichten in het kader van de bijtschildpad.

Er bestaan mensen die, du moment dat ze een nestje baby bijtschildpadden vinden, niet heel hard wegrennen en hopen dat mama bijtschildpad niet harder kan, maar zich juist ontfermen over dit nog hulpeloze duivelsgebroed. Dit is het soort mensch dat bijtschildpadden helpt de straat over te steken. En in plaats dat het monster dankbaar is dat- ie niet wordt overgereden door een pick-up truck, probeert hij en passant je voet eraf te bijten. Want zo zijn ze.

Maar nu de tweede categorie Ohiaanse idioten. Deze groep is volstrekt tegenovergesteld aan de onwetende groep. Ik stel me hierbij pick-uptruck rijdende, pruimtabak kauwende, homofobe en racistische rednecks voor. Deze mensen vieren jaarlijks Snapperfest. Dit houdt in dat men een keer per jaar actief op zoek gaat naar de Snapping Turtle (een soort tour door Dante’s hel, maar dan in het riool). Men vangt zoveel mogelijk bijtschildpadden en verliest af en toe een been (maar ja, that’s part of the game). Daarna gaat men naar een open plek in het bos (zo handig aangelegd door de KKK) om daar de schildpadden aan hun staart te pakken en kapot te slaan. Ondertussen maakt moeder de vrouw een steak klaar. De definitie van OMGWTFBBQ.

Dit hoeft voor mij nou ook weer niet. Bijtschildpadden verdienen de niet-okee-trofee, maar laten we ons vooral niet tot hun niveau verlagen.

You may also like

Leave a Comment